Tradycje polskiego stołu
search
  • Tradycje polskiego stołu

Tradycje polskiego stołu

34,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Dostawa

Publikacja poświęcona tradycjom polskiego stołu i spiżarni - znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy.
MUZA SA, 2010 rok.
Stan egzemplarza więcej niż dobry.

1 Przedmiot

Opis

Okładka
Twarda

Specyficzne kody

ISBN
978-83-7495-788-5
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.