Tradycje polskiego stołu
Regulamin
Dostawa
Publikacja poświęcona tradycjom polskiego stołu i spiżarni - znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy.
MUZA SA, 2010 rok.
Stan egzemplarza więcej niż dobry.
Opis
- Okładka
- Twarda
Specyficzne kody
- ISBN
- 978-83-7495-788-5