Kuchnia w Europie doby nowożytnej
search
  • Kuchnia w Europie doby nowożytnej

Kuchnia w Europie doby nowożytnej

15,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin

 

Dostawa

Jeść i pić: XVI-XIX wiek. Autor ze swadą kreśli obraz dziejów nowożytnej Europy, widzianej nomen omen od kuchni - epokę wielkich zmian, od odkrycia Nowego Świata po Rewolucję Francuską, kiedy to protestancka asceza spotykała się z frywolnością libertynów, a sztuka kulinarna z wielką polityką. Któędy rozprzestrzeniały się wpływy kuchni włoskiej i francuskiej? Gdzie stołowali się dawni podróżni? Kiedy kształtowały się regionalne tradycje kulinarne? Na te i inne pytania czytelnik odnajdzie odpowiedź w tej książce. Oficyna Wydawnicza "Mówią Wieki", 2012 rok. Stan egzemplarza dobry.
1 Przedmiot
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.